7 de des. 2017

PEBROT FARCIT ("rocoto relleno" Peruà)


Ingredients:


  • 8 pebrots (petits)
  • 600g carn picada
  • 200 g ceba picada
  • 100 g blat de moro torrat i molt
  • 2 cullerades tomata triturada (en la recepta original és ají)
  • 2 culleradetes d'all picat
  • 1 culleradeta de pebre
  • 1/2 culleradeta d'orenga
  • 1/4 de tassa d'oli vegetal
  • 1 llauna d'olives negres
  • Formatge en llesques

Per la salsa:
  • 1 brick de llet evaporada (500 ml)
  • 8 ous
  • sal i pebre
Preparació:
  1. Es talla la part superior dels  pebrots, es netegen bé de dins i s'escalden en aigua bullint uns 2 minuts.
  2. Sofregim la ceba amb l'all. Hi afegim la carn picada, la tomata, el pebre i l'orenga, i es remena bé. Al cap d'una estona s'hi afegeix el blat de moro.
  3. Es farceixen els pebrots amb la barreja anterior i s'hi afegeixen les olives negres tallades. A dalt de tot s'hi posa un tall de formatge. Els pebots es posen en una safata drets cap amunt.
  4. Fem una barreja amb la llet evaporada, els ous, la sal i el pebre i es tira pel cim dels pebrots.
  5. Coem tot al forn a 200º C durant uns 15 minuts.