Ingredients per 8 persones
- 800 grs d’arròs: Varietat Carnalori o Arborio (1 ració 80 grs)
- 2 pebrots vermells
- 3 pebrots verds
- 2 cebes (1 bossa)
- 1 albergínia
- 2 carbassons
- 3 dents d’all
- 600 grs (2 bosses) de bolets barrejats
- 4 packs de bacó
- 2 litres de caldo de verdures (sempre és 3 vegades més que l’arròs. Ex: 80 grs d’arròs i 240 ml de caldo)
- parmesà (el grana padano és parmesà ratllat)
- oli, sal i pebre
Elaboració
- Netejarem, pelarem i tallarem totes les verdures. La ceba molt fina!
- En una paella amb oli dorem la ceba. Després hi afegim totes les altres verdures i esperem uns 25 minuts perquè quedin ben «pochades». Després incorporem els bolets que els saltegem durant 15 minuts. Passats els quinze minuts hi agreguem el bacó que el saltegem durant 5 minuts. Salpebrem al gust.
- Aboquem l’arròs i el barregem amb tot lo anterior durant 3 minuts. D’aquesta manera l’arròs s’impregna del gust de les verdures.
- Afegirem el caldo (l’hem de mantenir calent) a poc a poc deixant que es consumeixi lentament. Quan l’arròs ha absorvit la quantitat afegida de caldo, n’afegim més i anem repetint el procés fins que l’arròs estigui al punt. Anar remenant tota l’estona i rectificar de sal si és necessari.
- Quan l’arròs estigui al punt (entre 16 i 18 minuts) i sense a penes caldo l’apartem del foc i afegim el parmesà ratllat. Barregem bé perquè s’integri amb l’arròs i formi com una crema que és la textura cremosa típica del risotto.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada