22 de des. 2019

Flam de rap amb crema de pèsols



Ingredients: ( per uns 8 flams individuals)
350 gr de rap net
30 gr escalunya
100 gr de salsa de tomata cuita
1 cullereta de farina d'arròs
4 ous
125 gr de nsta líquida
sal i pebre
Per la crema de pèsols:
200 gr de pèsols, 150cc d'aigua
un trosset de beina de vainilla
2 cullerades oli oliva,
25 gr de nata líquida
sal i pebre

Preparació
Netegeu el rap i talleu-lo a daus. Poseu un xic d'oli a la paella i saltegeu-hi els daus sense que agafin color. Saleu-los i empebreu-los. Retireu-los, reserveu-los en un colador i recupereu el suc que deixa anar el rap mentre es refreda.
Piqueu les escalunyes ben petites i en la mateixa paella amb un xic d'oli, confiteu-hi l'escalunya fins que quedi transparent. Tot seguit afegiu-hi la nata, el tomàquet, la farina d'arròs i el suc del rap. Rectifiqueu de sal i pebre i deixeu-ho coure, sense deixar de remenar, fins que la salsa comenci a quedar un xic espessa.
Deixeteu els ous en un bol, afegiu-hi la salsa,saleu i empebreu al vostre gust, remeneu-ho bé , ompliu les flameres amb paper de forn als fons i afegiu-hi els daus de rap pel damunt.
Poseu-ho a coure, al bany maria, en el forn a 180 graus( dalt i baix) durant 40 minuts, cap a la part de baix. Tapeu amb paper de plata perquè no es torrin.Deixeu-ho refredar.
Per la crema de pèsols: obriu la beina de vainilla per la meitat, rasqueu la polpa i poseu-la dins d'un cassó, poseu-hi poca aigua, sal, sucre i tant bon punt l'aigua arranqui el bull, afegiu-hi els pèsols i un cop cuits, escorreu.-los i retireu la beina de vainilla. Tritureu-los amb el mini-pimer juntament amb la nata líquida i l'oli.
Desemmotlleu els flams. Poseu el flams i una mica de crema de pèsols al voltant.

 Recepta extreta de : Nuri Lladó