27 de gen. 2020

Pastis de mandarina i merenga (mandarin pie)

INGREDIENTS PER LA BASE I LA PREPARACIÓ
125 GR de galetes Maria
70 gr de mantega prèviament fosa
25gr de nous pelades
1 cullerada de sucre

- Piquem les galetes fins quequedin pols,també piquem les nous fins que quedin fines.Barrejem les galetes i les nous amb la mantega i el sucre, fins que quedi tot barrejat.
- Posem la barreja en un motlle desmontable, amb un paper de forn al a base, aplanem molt bé per deixar una base compacta i igualada a totes les parts.
- Ho coem al forn a 180ºC ( amb calor a dalt i baix) durant 10 minuts, treiem i deixem refredar.

INGREDIENTS PER LA CREMA DE MANDARINA I PREPARACIÓ
500 ml de suc de mandarina
3 rovells  d'ou
1 ou
45 gr de maizena o midó de blat
90 gr de sucre
3 fulles de gelatina neutra

-Hidratem les fulles de gelatina amb aigua molt freda durant uns 7 minuts.
-Exprimim les mandarines fins a obtenir 500 ml. Posem una mica de suc a una olla ample, afegim la maicena i barrejem fins que es dissolgui.
- Separem la clara del rovell, els rovells els afegim a l'olla i les clares les reservem per fer el merengue. Afegim a l'olla també l'ou sencer i el sucre, barrejem una mica i hi afegim la resta de suc de mandarina, barrejem molt bé i ho posem a coure.
- Coem a foc mig i sense parar de remenar fins que  comenci a bullir i a espessar, retirem del foc i posem la crema en un recipient i afegim les fulles de gelatina ben escorregudes i remenem fins que quedin ben integrades.
Posem paper sulfuritzat al voltant del motlle. Aboquem la crema sobre la base de galetes, ho cobrim amb paper film fent contacte amb la crema deixem refredar una mica i ho posem a la nevera unes 3 o 4 hores.

INGREDIENTS DEL MERENGA I PREPARACIÓ
3 clares d'ou
sucre, el doble del pes de les 3 clares d'ou
1 culleradeta de suc de llimona

- Pesem les clares i les posem en un recipient de metall, afegim el sucre.
- Posem una olla amb aigua a escalfar, un cop calenta posem el recipient a sobre per fer un bany maria i sesnse deixar de rem
enar esperen que la barreja s'escalfi a uns 80 graus o fins que estigui ben calenta i no notem el gra del sucre.
- Amb la batedora elèctrica batem la barreeja de les clares fins que comenci a fer espuma, en aquest moment afegim el suc de la llimona i seguim batent durant uns 10-12 minuts o fisn que es formi un merengue ferm i brillant.
- Posem el merengue a una maniga pastissera i ja ho tenim llest per servir.

PRESENTACIÓ DEL PASTÍS
Desmotllem el pastís i retirerm el paper dels laterals. HO posem a sobre una safata per servir i comencem a formar " punxes " amb el merengue fins a cobrir tota la base. tot seguit el dorem una mica amb el bufador.Deixem a la nevera fins al moment de servir.