2 de març 2020

Sopa de Ceba amb ou poché i fos de formatge

Ingredients 2 persones:
3 cebes mitjanes preferentment de Figueres
Oli d’oliva
¾ l. de brou o aigua amb 1 pastilla de brou de carn concentrat
Llesquetes de pa torrat molt fines
2 ous
35 0 40 grams de formatge Gruyère ratllat
Pebre blanc
Sal

Elaboració:
Peleu les cebes, partiu-les per la meitat i talleu-les a rodanxes ben fines. En un cassó o cassola de fons gruixut poseu-hi l’oli i una mica de mantega si es vol, i daureu lleugerament la ceba a foc molt baix perquè es vagi coent molt lentament. Quan estigui daurada s’hi tira un polsim de pebre blanc i el brou, al qual haureu desfet la pastilla de concentrat de carn, desprès d’haver-lo escalfat. Deixeu-ho coure a poc a poc durant tres quarts.
   Mentre anem preparant els ous poché de la següent manera: en un gotet o bol petit, folrem per dins amb paper film i ho pintem amb una mica d’oli, i aboquem l’ou, procurant que el rovell quedi sencer un cop aquest dins, fem un farcellet amb el paper sobrant i el lliguem, un cop lligats els introduïm en un cassó amb aigua bullint, el seu punt de cocció és aproximadament de 3 a 4 minuts, visiblement la clara estarà feta, però el rovell està  mitjanament cru. Reservar-lo per la presentació del plat.
Presentació del plat
    Traiem del plàstic d’ou i el posem al centre del plat tot seguit s’hi tira la sopa es disposen les llesquetes de pa torrat en cadascun del plats individualment i per últim s’empolsa amb força formatge. Un altra possibilitat  es gratinat uns minuts al forn.
   Nota En salar les sopes ens cal tenir en compte que el brou preparat abans ja té sal; per tant, la quantitat de sal que s’hi afegeixi dependrà del ingredients que la componguin.