2 de març 2020

Salmó Wellington


Ingredients: 4 persones
Per el farcit:
1 porro tallat fi
1 c. sopera de mantega
150 gr de espinacs baby
1⁄2 vaset de vi blanc
3 cullerades soperes plenes de formatge en crema
Sal i pebre

Per el salmó:
1 cullerada sopera de vinagre balsàmic
1⁄2 cullerada sopera de panela o sucre integral
1⁄2 cullerada de postres d’all en pols
1 pessic de sal
4 cullerada soperes de oli de oliva verge
4 supremes de salmó́ fresc sense pell
2 fulles de pasta de full quadrades
1 ou para pintar

Elaboració:
1. Posar a la paella  la mantega i quan estigui fosa afegir el porro molt trossejat i cuinar cap a 3-4 minuts fins que estigui estovat.
2. Afegir el vi blanc i cuinar fins que s’hagi evaporat. Afegir els espinacs baby i cuinar remenant fins que estiguin toves i afegir el formatge en crema, remenar bé i deixar que es cuini fins que s’hagi fos amb els espinacs, uns 3 minuts. Rectificar de sal i de pebre i deixar reservat a foc mínim per que es mantingui calent.
3. En un vol posar el vinagre, la panela, l’all, la sal i l’oli, barrejar bé i amb un pinzell pintar els dos costats del peix.
4. Preescalfar el forn a 180ºC i cobrir amb paper de forn la superfície de la safata. Tallar cada fulla de la pasta de full a la mida suficient per embolicar la tros de salmó.
5. Posar al centre de cada tros de pasta de full dos cullerades de farcit d’espinacs i formatge i posar a sobre el salmó con la pell cap amunt.
6. Doblegar les dos fulles de pasta de full cap a dintre i després tancar els extrems fins formar un paquet.
7. Girar els paquets quedant el tancament boca avall i posar a sobre del paper de forn. Pintar amb ou  batut els paquets i amb la punta d’un ganivet dibuixar uns rombos. Fornejar de 30-35 minuts fins que que la pasta de full estigui dorada.