Ingredients
1
llom de porc d'1 kg., aproximadament
3 pastanagues
1 ceba
3 grans d'all sencers
Sal i pebre negre
1 branquilló de romaní
i 1 fulla de llorer
1 copa de vi ranci
1 got gros de brou
calent o d'aigua calenta
Oli verge d'olives
arbequines
Una cassola prou gran
perquè t'hi càpiga el llom
Preparació
Talla
la pastanaga a rodanxes primes i la ceba a grillons o mitges llunes.
Escampa
sal, pebre negre, pebre vermell i romaní per tot el damunt del
llom i el fas enrossir en oli ben calent dins de la cassola.
Enrossir vol dir fregir superficialment, només fins que el llom
agafi color daurat per fora.
Quan el llom hagi
agafat color per fora, afegeix a la cassola les rodanxes de pastanaga
i la ceba que tenies preparades. També posa-hi els tres alls
sencers, sense pelar, als que només hauràs tret la pela blanca seca
més exterior. Ei, no cal que hi posis sal. Foc mig-baix i cassola
tapada. De tant en tant, ho remenes.
Quan vegis que la ceba
és transparent i la pastanaga s'ha fet toveta, incorpora-hi la fulla
de llorer i la copa de vi ranci. Remena-ho i deixa la cassola
destapada durant 2 o 3 minuts perquè es pugui evaporar l'alcohol.
Ara que l'alcohol ja
s'ha evaporat, afegeix-hi el got de brou ben calent o d'aigua, el
què tinguis. Remena-ho i torna a tapar la cassola. Ha de fer
xup-xup durant 15 minuts.
Per acabar: Llença
els alls i la fulla de llorer, que ja no els necessites.
Per fer la salsa,
tritura les verduretes amb el suc que tens a la cassola fins que no
t'hi quedi cap grumoll. Tasta la salsa i, si convé, afegeix-hi sal
fins que estigui al teu gust.
Talla
el llom a rodanxes gruixudetes i ja ho pots servir, amb una mica de
salsa pel damunt i la resta de salsa en una salsera. Ja veuràs com
hi sucaran pa!
Si
prepares el llom de porc rostit a la cassola amb antelació, no el
tallis. Deixa'l sencer i talla'l poc abans de dinar. Ei, i no
l'escalfis al microones perquè se t'assecaria, eh? Per escalfar-lo,
posa les rodanxes de porc dins de la cassola, cobertes amb la salsa,
sacseges una mica la cassola i ho tens al foc ben baix durant uns
minuts.
Recepta extreta de :
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada