8 de nov. 2010

PANELLETS

Ingredients

  • 1 kg farina d’ametlles.
  • 600 gr patata / moniato.
  • 600 gr sucre.

Variants
  • pinyons
  • ametlla tallades
  • coco
  • ous
  • cafè
  • xocolata ratllada / colacao
  • vainilla
  • llimona raspada
  • membrillo

Preparació

Bullo patata, moniato. Els pelo. Ho barrejo amb el sucre, ametlla picada. Els separo depenent de quina varietat vull fer (els de pinyons i ametlles hi afegeixo llimona ratllada i vainilla), els altres barrejo la pasta amb coco, xocolata o cafè depenent de la varietat.
Ho deixo reposar de 2/3 a 12 hores/.
Faig les boletes, s’unten amb clara d’ou i es posen per sobre pinyons o ametlles. Sense clara d’ou els de coco, colacao o cafè.
Els de codony; es fa una tira i es posa a dins el codony i es talla en trossets.
Es pinten amb Novell d’ou per dorar-los una mica (els de pinyons i ametlles).
Es cou al forn (10 minuts a 180º). Fins que quedi dorat. Deixar refredar…
Menjar-los millor 2 dies després.
Bon profit!!


1 comentari:

7 amigues gironines ha dit...

ENS REUNIM CADA ANY PER FIRES DE GIRONA PER FER-LOS! UNS AMICS ALEMANYS LES VAN ANOMENAR " PELOTAS CON PIÑOS"