Ingredients
- 1 kg farina d’ametlles.
- 600 gr patata / moniato.
- 600 gr sucre.
Variants
- pinyons
- ametlla tallades
- coco
- ous
- cafè
- xocolata ratllada / colacao
- vainilla
- llimona raspada
- membrillo
Preparació
Bullo patata, moniato. Els pelo. Ho barrejo amb el sucre, ametlla picada. Els separo depenent de quina varietat vull fer (els de pinyons i ametlles hi afegeixo llimona ratllada i vainilla), els altres barrejo la pasta amb coco, xocolata o cafè depenent de la varietat.
Ho deixo reposar de 2/3 a 12 hores/.
Faig les boletes, s’unten amb clara d’ou i es posen per sobre pinyons o ametlles. Sense clara d’ou els de coco, colacao o cafè.
Els de codony; es fa una tira i es posa a dins el codony i es talla en trossets.
Es pinten amb Novell d’ou per dorar-los una mica (els de pinyons i ametlles).
Es cou al forn (10 minuts a 180º). Fins que quedi dorat. Deixar refredar…
Menjar-los millor 2 dies després.
Bon profit!!
1 comentari:
ENS REUNIM CADA ANY PER FIRES DE GIRONA PER FER-LOS! UNS AMICS ALEMANYS LES VAN ANOMENAR " PELOTAS CON PIÑOS"
Publica un comentari a l'entrada