31 d’ag. 2015

BACALLÀ A LA PORTUGUESA. BACALAO AL DOURO

Bacallà a la portuguesa. Bacalo al Douro.
(web receptes amb vida)
Ingredients per 4 persones
1 kg de bacallà dessalat
4 patates mitjanes
1 ceba de Figueres
4 ous
oli
sal
julivert
pebre
Preparació
Pelem i fregim les patates, salades però no massa, fins que ens quedin rosses. Les podem tallar com per fer patates rosses (o &palla&) o a làmines com si haguéssim de fer truita de patates.
Les reservem i a continuació fregim la ceba que haurem pelat i tallat a llunes. Fregirem a foc no massa fort uns 15 minuts o fins que quedi daurada.
A continuació afegim el bacallà esqueixat (estripat) i remenem uns 10 minuts després hi afegim les patates. Seguim remenant una mica i tot seguit hi afegim els ous sencers un a un i remenem com s'hi féssim qualsevol altre remenat. Apaguem el foc i finalment hi tirem el julivert trinxat.


Variants: En comptes de julivert s'hi pot afegir coriandre fresc. També hi ha qui hi tira un rajolinet de vi blanc just abans de posar-hi els ous. Tornant a escalfar també té la seva gràcia, així que també ens el podem posar a la carmanyola.