PARMENTIER
-800
gr. de patates
- 200 cl. de llet
- 50 gr. de mantega
- Sal
- 200 cl. de llet
- 50 gr. de mantega
- Sal
-
pebre
(
també hi ha receptes que ho fan amb crema de llet i pebre blanc)
ELABORACIÓ
El
puré parmentier s'elabora coent les patates ( prèviament pelades
i tallades a daus) en aigua bullint i una mica de sal durant uns 20
minuts.
Una
vegada cuites les passem pel pasapurés o bé amb una forquilla, quan
encara siguin calentes, que ens serà més fàcil.
A
part desfem la mantega amb la llet i ho anem abocant amb les patates.
Al
final s'hi posa la sal i el pebre. Ens ha de quedar un puré una mica
més sòlid que normalment.
El
parmentier pot acompanyar peix, carn o ens pot servir de base per
combinar-ho amb múltiples opcions.
Parmentier
de patata trufat amb ou poche
-
aigua
-
vinagre
-
1 ou per persona ( pot ser de gallina o de guatlla, si ho fem com a
aperitiu)
-
cibulet ( opcional per decorar)
*
Perquè el parmentier sigui trufat haurem posar oli de tòfona a la
llet que aboquem a la patata.
Agafem
un cassó amb aigua i una mica de vinagre i el posem al foc. Quan
bulli farem un remolí amb l'ajuda d'una cullera de fusta, trencarem
l'ou amb delicadesa( el podem tenir la trencat dins d'una cullera per
poder-lo posar més tranquil.lament) i el posarem dins del remolí.
El deixarem coure 3 minuts a foc mig.Un cop hagin passat els minuts,
el retirarem amb cura perquè no es trenqui.
Posem
la patata al fons del bol i al mig hi aboquem l'ou.
Es
pot presentar amb cibulet tallat a talls petits.
Pilar
– Borrassà març 2016
PD: LA IMATGE DE LA RECEPTA NO ÉS DEL NOSTRE CURS DE CUINA, HO SENTIM PERÒ ENS EN VAM OBLIDAR...
TENÍEM NOVETATS A LA TROBADA DE CUINERES I NO ENS EN VAM ENRECORDAR.
1 comentari:
Nenes!!! Quin luxe!! :))
No vau tenir temps de fer les fotos... jajajaja Mira que havien de ser interessant les novetats!!! Jajajaja
Cuideu-vos guapes!!
Publica un comentari a l'entrada