La peculiaritat d'aquestes postres és que els ingredients entren al forn en forma liquida, i amb l'escalfor,es van separant en tres capes.
INGREDIENTS:
- 8 ous
- 1 litre de llet tèbia
- 250g de mantega desfeta (i refredada)
- 280g de sucre
- 225g de farina
- la pela ratllada d’una llimona
- 2 cullerades d’essència de de vainilla
PREPARACIÓ:
- Separem les clares dels rovells.
- Muntem les clares a punt de neu.
- Batem els rovells amb el sucre i l’essència de vainilla fins a obtenir una crema espumosa. Hi afegim la mantega desfeta, la llet, la pela de llimona ratllada i la farina tamisada.
- Un cop tenim la barreja dels rovells ben homogènia, hi afegim les clares a punt de neu, remenant en compte amb una llengüeta per no abaixar gaire les clares.
- Aboquem la barreja en un motlle quadrat o rectangular untat amb mantega i espolvorejat amb farina.
- Coem al forn pre-escalfat a 180 ºC durant 10 minuts, i llavors a 160 ºC durant 50 minuts. Comprovarem que sigui cuit punxant amb un escuradents que surti net.
- Deixar refredar completament i espolvorejar sucre glassa a sobre. Tallar en porcions i servir, ja que no es podrà desemmotllar.
Observacions:
Es pot fer la versió de xocolata desfent 200 g de xocolata (blanca, amb llet o negra) juntament amb la mantega i deixem que perdi l’escalfor. Llavors es segueixen els mateixos passos de la recepta descrits anteriorment.
1 comentari:
Curiós aquest pastís, oi? :) Mira que l'he vist fer un munt de vegada però jo encara no m'hi he posat: ja seria hora!
Una abraçada guapes!! A cuidar-se (que ja sé que ho feu ;D)
Publica un comentari a l'entrada