Ingredients
(4-6 persones):
-
350 gr d'arròs
-
800 gr aprox. de carbassa
-
40 gr aprox. de bolets secs
-
1 ceba
-
2 dents d'all
-
125 ml de vi blanc
-
250 ml d'aigua per a remullar els bolets
-
1/2 l de caldo de pollastre o verdures
-
Una mica de julivert fresc o sec
-Un
tros de mantega del tamany d'una nou
-
100 gr aprox. de formatge parmesà
-
Oli d'oliva
-
Sal i pebre
Elaboració:
-Escalfem
una tassa i mitja d’aigua, l'apartem i en ella hi posarem els
bolets per a que s’hidratin (mitja hora o tres quarts
aproximadament).
-
Pelem i trossegem a daus grans la carbassa. Pelem i trossegem la ceba
i els alls.
-
En una olla gran, posem a escalfar una tasseta (de les de cafè)
d’oli i una nou de mantega amb la ceba i les caienes; deixem que es
vagin fent a foc baix-mig i quan passin uns 7 minuts afegim els alls,
deixem un parell de minuts més i quan comenci a canviar de color
afegim la carbassa, el julivert picat, i els bolets escorreguts
(sobretot guardar l’aigua dels bolets) i seguim durant uns 8
minuts, no més temps ja que la carbassa se’ns desfaria, a més
després continuarà coent-se amb l’arròs.
-Elevem
el foc, afegim el vi i quan passin un parell de minuts l’arròs,
removem uns instants i afegim el caldo, dos tasses i mitja més mitja
tassa de l’aigua dels bolets prèviament colada per evitar restes
de terra. Pugem el foc fins que arranqui el bull, quan això passi
tornarem a baixar el foc i deixarem que es faci durant 15 minuts.
Recordar salpebrar a mitja cocció. Passat el temps apartem, afegim
el formatge ratllat, removem breument fins a integrar-lo del tot i
deixem reposar 5 minuts més.
-
Posem l’arròs al plat i afegim unes virostes de formatge per
sobre. Servim immediatament.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada